Framing –

Dit artikel dient als bijlage bij het stuk over ‘De waan van jouw overtuigingen‘.  Je kiest ervoor om de ernst van de Corona-cijfers uit het dit artikel onder ogen te zien. Corona is een dodelijke ziekte die de mensheid in zijn geheel bedreigd. We kunnen niet anders dan ons wapenen, hygiëne en afstand in acht nemen en zo snel mogelijk zorgen dat we gevaccineerd zijn. Want anders krijg je toestanden zoals in Noord-Italië (Bergamo) en Brazilië ook in Nederland.

Als je kijkt naar de schrikbarende oversterfte in 2020 dan moet je je realiseren dat dit veel erger had kunnen zijn. Maar eerst de keiharde cijfers:

In de rode balk rechts zie je dat er ondanks alle maatregelen in 2020 ruim 12.000 mensen meer zijn overleden dan in een gemiddeld jaar. Dit zijn er meer dan 35 per dag! Dit hadden we kunnen voorkomen als mensen zich aan de regels hadden gehouden.

 

Dodelijk virus

Maar het had ook nog veel erger gekund. Als je het virus z’n gang laat gaan krijg je taferelen zoals in Brazilië met meer dan 2.000 doden per dag! (Bron: NRC)

 

Vaccinatie is onze redding

Gelukkig hebben duizenden wetenschappers zich op het dodelijke virus gestort en hebben een aantal zeer effectieve vaccins ontwikkeld. Omdat het vaccineren nu steeds harder gaat (ruim 400.000 mensen per week) kunnen we uitzien naar de tijd dat alles weer normaal is. Houd hoop mensen, samen tegen Corona!

 

Framing

In dit artikel heb ik de feitelijke cijfers uit het vorige artikel genomen en er een negatieve twist aan gegeven. Lees nu ook eens de positieve framing en ervaar hoe jouw overtuigingen hierop reageren.

 

 

Categorie:1 Waarachtige communicatie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Op de hoogte blijven?

Geef hieronder je mailadres op om een bericht te krijgen als er een nieuw fragment van mijn boek uitkomt. Ik stuur je dan ook extra tips en filmfragmenten!