Nationale Feedbacktest, resultaten

In februari 2020 is een onderzoek naar feedback en verbeteren gedaan. Er waren 90 inzendingen en dit waren de uitslagen:

Wordt er in jouw werkomgeving feedback gegeven als iemand ongewenst gedrag laat zien?

Klik hier om de resultaten te bekijken...

Verbeteren jullie werkwijzes in jouw team?

Klik hier om de resultaten te bekijken...

Hoe vaak verbeteren jullie dingen in jouw team?

Klik hier om de resultaten te bekijken...

Waar hebben jullie het over op het werk, naast de besprekingen over inhoud?

Klik hier om de resultaten te bekijken...

Hoe groot is de vestiging van de organisatie waar jij werkt?

Klik hier om de resultaten te bekijken...

Conclusies:

Uit de resultaten maak ik op dat er bij iets minder dan de helft van de mensen nauwelijks feedback wordt gegeven op het werk. Dat is best heftig! Want er is altijd wel wat gaande tussen mensen die moeten samenwerken. Mensen zijn nou eenmaal niet hetzelfde. Als je een ander geen feedback geeft, blijven verschillen in stijl en irritaties onbesproken. Je legt je erbij neer. Maar dit is niet goed voor de samenwerking, voor de sfeer. Ik denk dat feedback ook een duidelijke correlatie heeft met verbeteracties. Als het niet gebruikelijk is om feedback te geven, zal je een collega ook niet snel wijzen op een verbeterpunt. De mogelijke efficiencyvoordelen blijven liggen. Dat kost geld, veel geld. Omdat problemen, slordigheden en fouten niet worden aangekaart en verbeterd.

De test valt nog best positief uit omdat ik veel leidinggevenden en (interne) adviseurs in mijn netwerk heb zitten (en die hebben de test ingevuld). Zij kijken vaak rooskleuriger aan tegen het gedrag in hun organisatie dan ‘gewone’ medewerkers. Daar zal ik de volgende keer een extra vraag over stellen zodat ik dit effect eruit kan filteren.

Categorie:1 Waarachtige communicatie

Er is geen mogelijkheid om een reactie achter te laten.

Neem contact op!

Wil je nu meer weten over het waarachtige gesprek, een voordracht boeken of je inschrijven voor een masterclass? Neem dan contact met ons op!

Contact opnemen

Op de hoogte blijven?

Geef hieronder je mailadres op om een bericht te krijgen als er een nieuw fragment van mijn boek uitkomt. Ik stuur je dan ook extra tips en filmfragmenten!