Voordracht waarachtige communicatie

Kan jouw organisatie wel een opkikker gebruiken? Is er ruimte om nog wat opener te worden naar elkaar, wat minder gefocust op alleen maar de inhoud? Is het goed als er wat meer lucht komt in de onderlinge relaties? Nodig ons dan uit voor een inspirerende voordracht over waarachtige communicatie! Want het wordt tijd dat er meer ruimte komt voor de mens achter al onze resultaten. Als we leren inzien dat er zoveel meer mogelijk is als we ons niet zo afschermen. Als we ons harnas soms uit durven trekken, het schild laten zakken.

Prikkelende voordracht

Bart Verhaagen, auteur van het boek ‘Waarachtige communicatie op de werkvloer’ (nog in bewerking, lees hier het overzicht), komt u vertellen over de wetenschappelijke achtergronden van openheid en afscherming. Het werk van Chris Argyris is de basis van mechanismen die zo herkenbaar zijn op het werk. Controle willen uitoefenen op de richting die ik voor ogen heb en anderen beheersen door anderen te beïnvloeden. Aan de andere kant een mechanisme om juist open te zijn en anderen vrij te laten in hun eigen keuzes. Het leidt tot een direct toepasbaar model van waarachtigheid.

De luisteraars worden niet alleen meegenomen in een sterk pleidooi voor een persoonlijke aanpak op het werk maar ook persoonlijk uitgedaagd door directe vragen en korte oefeningen. Hiermee wordt het een prikkelende en inspirerende bijeenkomst waar mensen mee verder kunnen!

De voordracht wordt gegeven door Bart Verhaagen en kan qua tijdsduur variëren tussen 1 en 3 uur.