Masterclass professionele vaardigheden

Deze Masterclass is bedoeld voor professionals met minimaal een paar jaar werkervaring. Het gaat over het inrichten van het werk op een efficiënte manier waarbij samenwerken in drukke organisaties, concentreren tussen de verstoringen en time management centraal staan. Het doel van de masterclass is dat deelnemers grip op hun agenda krijgen, geëngageerd kunnen werken en vol energie weer huiswaarts gaan na een werkdag.

Onderwerpen die in de Masterclass aan de orde komen zijn:

  • Zelfsturing, prioriteren, overleg met collega’s en leidinggevende
  • Haalbare afspraken maken, goed voor jezelf opkomen
  • Stevig formuleren
  • Direct feedback geven met behoud van relatie
  • Time management: Eisenhower matrix en top-10 van belangrijke taakvelden
  • Digitale verstoringen: e-mail, telefoon, WhatsApp

Vanuit het verleden blijft de Eisenhower-matrix met de verdeling van urgent en belangrijk een must voor elke professional. Bij een eerste kennismaking krijgen mensen vaak een aha-erlebnis, maar de toepassing is weerbarstig. Daarom vragen wij de deelnemers om hun agenda mee te nemen en hun activiteiten te verdelen over de 4 categorieën. Ook moeten ze een top-10 samenstellen van de activiteiten die het belangrijkste zijn voor hun functie (en henzelf).

In deze tijd komt daar de worsteling met e-mail en WhatsApp bij: teveel in aantal en verstorend tussendoor. We bespreken een effectieve werkwijze en kijken naar de mitsen en maren die het huidige systeem in stand houden.

In de eerste workshop van een halve dag besteden we tijd aan het maken van goede afspraken en het geven van feedback met behoud van relatie. In de tweede workshop gaan we hier dieper op in en leer ik de deelnemers hoe zij direct feedback geven nadat er iets vervelends of iets prachtigs is gebeurd. Ik leer ze stapsgewijs dat je veel professioneler kan werken als je direct kan aangeven of een taak haalbaar is en past binnen jouw prioriteiten.

De deelnemers krijgen van mij de opdracht om via screenshots aan te tonen dat ze de nieuwe werkwijzen in de praktijk hebben gebracht. Dat sturen zij via de mail naar mij op en krijgen daar feedback op.

De training wordt verzorgd door Bart Verhaagen van De Crux. Bart heeft als management trainer jarenlang trainingen gegeven voor het trainingsinstituut van de VNO-NCW, De Baak. Hij combineert een diepgaand inzicht met humor; heldere hand-outs met ervarings­oefeningen en ondersteunende filmfragmenten.

De trainingen worden alleen in-company aangeboden:

Groepsgrootte
6-12 deelnemers
Data
in overleg
Duur
Twee losse middagen met 3 weken tussentijd
Vooropleiding
Enige jaren ervaring als professional
Begeleider
Bart Verhaagen
Kosten
€ 2.580,- excl. btw per groep
Inclusief
Lesmateriaal en begeleiding bij tussentijdse opdracht
Tijden
13.00 - 16.30 uur
Locatie
Op uw locatie of een locatie bij u in de buurt