Masterclass gesprekstechnieken voor managers

Leidinggevenden worden geacht allerlei situaties op te lossen. Van inhoudelijke kwesties tot menselijke tragedies. Deze Masterclass is bedoeld voor leidinggevenden die al ruime ervaring hebben met aansturen en gesprekken voeren maar toch wat hulp kunnen gebruiken.

De lastige gesprekken kunnen bijvoorbeeld gaan over:

  • Competenties bespreken met een medewerker terwijl daar vroeger niet echt op werd gestuurd;
  • Gedrag van een medewerker dat niet effectief is terwijl de betrokkene dat heel anders ziet;
  • Een veelheid aan onderwerpen in een HR-gesprek terwijl u wel duidelijke afspraken moet maken;
  • Van slechtnieuwsgesprek naar exit-begeleiding;
  • Gesprekken om te zorgen dat de medewerker zelf bedenkt dat een functie buiten de organisatie beter voor hem/haar is;
  • Het aanspreken van een medewerker op een competentie die echt moet verbeteren terwijl u verder heel tevreden bent over de medewerker
  • Het bespreken van de nogal extrinsieke motivatie van een medewerker, lees hier meer over in het artikel: ‘Intrinsieke motivatie, wetenschappelijk onderzoek’

In de Masterclass gaan we aan de slag om te schaven aan de eigen stijl van gespreksvoeren. We lopen een aantal gesprekstechnieken langs en zoomen in op het zetten van een goed kader en het doorvragen op wat de gesprekspartner zegt. De ‘hang-yourself’ aanpak zetten we af tegen een stijl van enorme duidelijkheid in verbinding. We oefenen met een houding die aansluit bij de ander en verdiepen ons in verdiepende coachingsvragen. De nadruk ligt op oefenen en gewaarworden van verbeter mogelijkheden in de eigen stijl. We sluiten de masterclass af met uitgebreide rollenspellen met ervaren trainingsacteurs.

De opbrengst van de Masterclass is dat de leidinggevende nog meer gedragsflexibiliteit krijgt in het voeren van lastige gesprekken: in een gegeven situatie heeft hij/zij meer alternatieven ter beschikking als het gaat om houding, gedrag, vorm en inhoud. Daarnaast gebruiken we elkaar als klankbord, sparringpartner en oefenobject. Als meesters in een klas bepalen we samen de inhoud en komt datgene naar boven wat het verschil maakt.

De training wordt verzorgd door Bart Verhaagen van De Crux. Bart heeft als management trainer jarenlang trainingen gegeven voor het trainingsinstituut van de VNO-NCW, De Baak. Hij combineert een diepgaand inzicht met humor; heldere handouts met ervaringsoefeningen en ondersteunende filmfragmenten.

De trainingen worden gehouden in de buurt van Zutphen op werkdagen tussen 09.30 en 17.00 uur. De kosten voor het volgen van de training zijn € 945,- per persoon exclusief BTW.

De training wordt ook als in-company traject aangeboden (minimaal vier deelnemers).

Praktische informatie

Groepsgrootte
4-9 deelnemers
Data
Vier keer per jaar open inschrijving
Duur
2 losse dagen met 3 weken tussentijd
Vooropleiding
Enige jaren ervaring als leidinggevende
Begeleider
Bart Verhaagen
Kosten
€ 945,- excl. btw per persoon
Inclusief
Koffie, thee, lunch en lesmateriaal
Tijden
09.30 – 17.00 uur
Locatie
Zutphen
Masterclasses van Bart Verhagen

Masterclasses

Wilt u deelnemen aan een masterclass, een in-company masterclass organiseren, of eerst meer informatie?
Stuur dan een mail naar info@decrux.nl, bel 06 – 22 69 79 17 of vul het contactformulier in op de contactpagina.

Naar contactformulier